Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  PřihlášeníPřihlášení  

Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP

Goto down 
+8
Gomer
tom
Martiazz
Drake9
W!tekS
horyman789
shadow
Mr.X_
12 posters
AutorZpráva
Mr.X_
Admin
Admin
Mr.X_

Poeet p?íspivku : 326
Registration date : 03. 03. 07

Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP Empty
PříspěvekPředmět: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyThu Aug 23, 2007 8:42 pm

Pandora's Battery - unbricker / downgrader pro všechny PSP!

Sen se stal realitou, nyní je možné provést downgrade firmwaru na jakémkoliv PSP s libovolným firmwarem. A to není vše, pomocí tohoto prográmku se dá opravit i bricklé PSP.

A komu zo to můžeme poděkovat? Není to nikdo jiný, než tým C+D (Create and Destroy). Pandořina baterie (Pandora's Battery) je vyvrcholením jejich několikaleté práce na projektu, pod názvem Prometheus. Tato skupina lidí, z různých vývojových týmů, se věnovala tomuto projektu s cílem udržet naživu PSP homebrew scénu a zvýšit její prestiž. Přímými výsledky jejich práce bylo mnoho dílčích projektů týmů Noobz a C+D (downgradery, dekryptery, atd...), ale hlavním cílem byl funkční unbricker. K tomu ale bylo potřeba překonat některé technické problémy:

* zpětné dešifrování servisního (unbrick) módu
* postup pro přeměnu originální baterie na servisní baterii (a možná i zpět)
* vývoj vlastního IPL kódu spolu s technikou autentického podpisu

Působivé ovšem je, že se vše podařilo bez jakéhokoliv přístupu k oficiálnímu hardwaru, nebo softwaru.

A jak se již poslední dobou stává pravidlem, došlo opět k úniku kódů dříve, než bylo plánováno vydání. Proto tým C+D uvolnil "Pandora's Battery" již nyní, i když nejprve plánovali unbricker pouze pro PSP bricklé při aktualizaci CFW 3.52 M33-3. Později, až po zahájení prodeje PSP Slim, měla být uvolněna verze pro všechny PSP. Není jasné zda je to konec projektu Prometheus, ale naděje umírá jako poslední. Zatím není nic rozhodnuto.

Členové týmu C+D (Prometheus): Adrahil (VoidPointer), Booster, Cswindle (Caretaker), Dark_AleX (Malyot), Ditlew, Fanjita (FullerMonty), Joek2100 (CosmicOverSoul), Jim, Mathieulh (WiseFellow), Nem (h1ckeyph0rce), Psp250, Skylark, TyRaNiD (bockscar).

Download mirror 1:
kód:
http://psp.jim.sh/fanjita/pandora.zip

Download mirror 2:
kód:
http://lan.st/pandora.zip

! POZOR, PROVÁDĚJTE POUZE NA VLASTNÍ RIZIKO !

PŘED POUŽITÍM SI DŮKLADNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD!!!

A jak to tedy funguje?

Budete potřebovat:

1. náhradní baterii, protože zatím není možné zvrátit proces přeměny na servisní baterii
2. náhradní MemoryStick, menší než 4GB (stačí i 32 MB)
3. PSP s CFW OE / M33 / LE, nebo s fw.1.5

Instalace:

1. připojte PSP s vloženým MemoryStickem k PC přes USB
2. zformátujte MemoryStick pomocí libovolné utility
3. zformátujte MemoryStick pomocí "mspformat"
4. vyjměte MemoryStick a zrušte USB připojení
5. vložte zpět MemoryStick a aktivujte znovu USB připojení
6. manuálně na MemorySticku vytvořte adresáře PSP / GAME (nebo PSP / GAME150)
7. zkopírujte aplikace "pandora_battery" a "pbfirm_install" do adresáře PSP / GAME (nebo PSP / GAME150)
8. zkopírujte oficiální 1.5 UPDATE do ROOTU MemorySticku jako UPDATE.PBP
9. zrušte USB připojení
10. spusťte "pbfirm_install", v ROOTU MemorySticku se vytvoří soubor "msipl.bin"
11. znovu aktivujte USB připojení
12. na PC spusťte aplikaci "msinst", která zapíše IPL na MemoryStick
13. zrušte USB připojení
14. spusťte "pandora_battery", která upraví vaší baterii
15. gratuluji, nyní máte "Magic Memory Stick" a "JigKick" batterii

Použití:

1. vložte Magic MemoryStick do PSP (i bricklého)
2. odpojte síťové napájení a vložte "JigKick" batterii
3. po zapnutí PSP se objeví menu
4. dále se řiďte instrukcemi na displeji
5. po dokončení operace vložte normální MemoryStick
6. vložte normální batterii
7. po spuštění PSP se může objevit modrá (BSOD) obrazovka (stačí stisknout O, PSP se restartuje a můžete provést základní nastavení)

Poznámky:

* firmware na MemorySticku není kompletní 1.5
* jsou podporovány jen Memory Stick Pro Duo (Memory Stick Duo např.:32Mb nejsou podporovány)
* IDStorage nemůže být kompletně obnoven (není znám způsob jak ho řádně obnovit)
* před downgradem je doporučeno provést zálohu flash
* jsou podporovány všechny dodnes známé hardwarové revize
* toto vydání neobsahuje žádný materiál Sony - copyrighted. Veškerá požadovaná data jsou generována z oficiální 1.5 aktualizace

Obnovení Jigkicku na funkční baterii

1. Z karty se kterou ste dělali Unbrick/Dg vyjměte soubor eeprom (hlavně ho nesmažte!!!- vytvořili ste ho během zálohy) a dejte ho někam do PC.
2. Naformátujte Magic Memory Stick.
3. Na kartu nahrajte program Pandora's Battery Creator (PSP/GAME pro fw 1.50 PSP/GAME150 pro CF) a na kořen karty nahrajte soubor eeprom (X:/)
PSP připojte na síť (nabíječka) a zapněte. Poté vložte baterii Jigkick a odpojte od sítě.
4. Spusťte program a dejte load the battery's backup (čtvereč by to měl bejt )
5. teď by vám baterie měla normálně fungovat

Obnovení Memory Stick

1. Stačí jednoduše naformátovat

by Mr.X... převzato z psp.novinky.cz

Naposledy upravil dne Mon Aug 27, 2007 5:56 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
shadow
Moderátor
Moderátor
shadow

Poeet p?íspivku : 109
Registration date : 11. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyThu Aug 23, 2007 9:32 pm

Tak tomu jsem nevěřil...A fakt to tu je!!!Dělal jsem DG 10x takže až se mi to nepovede,tak mohu být klidný možná noo!!
Návrat nahoru Goto down
Mr.X_
Admin
Admin
Mr.X_

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyFri Aug 24, 2007 9:51 pm

tjn... hodně lidem to pomůže...

tak... lidi... kdo se chce zbavit bricklýho psp! výkup... 1500 Kč/kus Very Happy
Návrat nahoru Goto down
shadow
Moderátor
Moderátor
shadow

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyFri Aug 24, 2007 10:25 pm

Lumpy napsal:

tak... lidi... kdo se chce zbavit bricklýho psp! výkup... 1500 Kč/kus Very Happy
)

Vyčůranej.. Smile Pak to ty odbrickneš a budeš prodávat třeba za 4000kč!!!A za rok si milionář!! Very Happy Pak mi můžeš koupit mitshubishi lancer evo 9 hahahahaha

edit:
OO MŮJ 100 PŘÍSPĚVEK
Návrat nahoru Goto down
Mr.X_
Admin
Admin
Mr.X_

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyFri Aug 24, 2007 10:38 pm

shadow napsal:
Lumpy napsal:

)

Vyčůranej.. Smile Pak to ty odbrickneš a budeš prodávat třeba za 4000kč!!!A za rok si milionář!! Very Happy Pak mi můžeš koupit mitshubishi lancer evo 9 hahahahaha

edit:
OO MŮJ 100 PŘÍSPĚVEK

jj... ale přednostně bych potřeboval dát do kupy mý starý psp... trochu sem ho potunil...
Návrat nahoru Goto down
shadow
Moderátor
Moderátor
shadow

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyFri Aug 24, 2007 10:39 pm

Lumpy napsal:
shadow napsal:
Lumpy napsal:

)

edit:
OO MŮJ 100 PŘÍSPĚVEK

jj... ale přednostně bych potřeboval dát do kupy mý starý psp... trochu sem ho potunil...

Jo tak potunil! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Návrat nahoru Goto down
Mr.X_
Admin
Admin
Mr.X_

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptySat Aug 25, 2007 8:04 pm

mno... zadní kryt mi nedrží pohromadě a vychcala mi mechanika...
Návrat nahoru Goto down
horyman789
Prohlížeč

Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 07. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyTue Oct 09, 2007 3:55 pm

lidi brick sem si psp a nevím jak ho odbricknout može někdo pomoct?
Návrat nahoru Goto down
W!tekS
Moderátor
Moderátor
W!tekS

Poeet p?íspivku : 138
Registration date : 10. 03. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptySun Oct 21, 2007 10:18 pm

Lumpy & shadow: nemyslíte že tohle je celkem offtopic ? Rolling Eyes
- - - -

horyman: odkud seš ?
Návrat nahoru Goto down
horyman789
Prohlížeč

Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 07. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyTue Oct 23, 2007 5:07 pm

W!tekS napsal:
Lumpy & shadow: nemyslíte že tohle je celkem offtopic ? Rolling Eyes
- - - -

horyman: odkud seš ?
Já su z mohelnice to je asi třicet kiláků od olomouce
Návrat nahoru Goto down
Drake9
Prohlížeč

Poeet p?íspivku : 4
Registration date : 12. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyTue Nov 20, 2007 11:22 pm

Uz to ma nekdo ozkouseny?
Jak je to s tou baterkou? bude teda fungovat po tom obnoveni nebo ne?
viz "náhradní baterii, protože zatím není možné zvrátit proces přeměny na servisní baterii" <- tejto sem totiz nak nepobral...

BTW sem v tom noob tak si naky ty omg,lol atd. strcte do ***** ^^
Návrat nahoru Goto down
Mr.X_
Admin
Admin
Mr.X_

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptySat Nov 24, 2007 5:48 pm

Drake9 napsal:
Uz to ma nekdo ozkouseny?
Jak je to s tou baterkou? bude teda fungovat po tom obnoveni nebo ne?
viz "náhradní baterii, protože zatím není možné zvrátit proces přeměny na servisní baterii" <- tejto sem totiz nak nepobral...

BTW sem v tom noob tak si naky ty omg,lol atd. strcte do ***** ^^

máš to tam napsaný... LOL Rolling Eyes
Návrat nahoru Goto down
Martiazz
Prohlížeč

Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 28. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyWed Nov 28, 2007 2:14 am

Caute vcera jsem si koupil PSPcko slim ale potreboval bych brycknout fimware aby mi sli hry pres kartu... Nechci ale zbytecne kupovat dalsi baterku ...Ehmm tak jsem myslel jestli by mi to nekdo neudelal kdo ma udealnou tu servisni baterii... Ten kdo stim uz ma nejake skusenosti.Bych treba za tim dotycnym zajel... A urco by to nebylo zadaco... Tak se kdyztak nekdo ozvete xaimix@seznam.cz urco se domluvime... Diky predem za odpoved
Návrat nahoru Goto down
tom
Admin
Admin
tom

Poeet p?íspivku : 506
Registration date : 02. 03. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyWed Nov 28, 2007 8:26 pm

Martiazz napsal:
Caute vcera jsem si koupil PSPcko slim ale potreboval bych brycknout fimware aby mi sli hry pres kartu... Nechci ale zbytecne kupovat dalsi baterku ...Ehmm tak jsem myslel jestli by mi to nekdo neudelal kdo ma udealnou tu servisni baterii... Ten kdo stim uz ma nejake skusenosti.Bych treba za tim dotycnym zajel... A urco by to nebylo zadaco... Tak se kdyztak nekdo ozvete xaimix@seznam.cz urco se domluvime... Diky predem za odpoved

Napiš sem odkuď jsi...

Laughing Bricknout znamená zničit... Určitě jsi měl na mysli reflashnout... Razz
Návrat nahoru Goto down
https://peespe.forumczech.com
Martiazz
Prohlížeč

Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 28. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyThu Nov 29, 2007 2:00 pm

Aha tak to jsem napsal spatne.Se omlouvam Very Happy jsem z Noveho Jicina
Návrat nahoru Goto down
tom
Admin
Admin
tom

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyThu Nov 29, 2007 2:34 pm

To je poblíž Brna... Budeš si tam muset dojet a on ti to za nějákou stovku Cvak01 udělá... Tady je jeho icq: 283-158-739
Návrat nahoru Goto down
Gomer

Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 23. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptySat Dec 29, 2007 11:38 pm

jde to udelat i z fw3.6 ??????
Návrat nahoru Goto down
tom
Admin
Admin
tom

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyWed Jan 02, 2008 9:36 pm

Gomer napsal:
jde to udelat i z fw3.6 ??????

Ano
Návrat nahoru Goto down
Kapr12
Starší Letec
Starší Letec
Kapr12

Poeet p?íspivku : 128
Registration date : 17. 11. 07

PříspěvekPředmět: [Tutorial] Pandora Battery PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyWed Jan 09, 2008 6:46 pm

[Tutorial] Pandora Battery PSP bohuzel v nemcine Crying or Very sad https://www.youtube.com/watch?v=Y58JMoSsEKk

EDIT:upraveno nechtic jsem to mazl Laughing

Naposledy upravil dne Thu Jan 10, 2008 8:25 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
http://mujboard.cz/fingerboard/
tom
Admin
Admin
tom

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyWed Jan 09, 2008 8:56 pm

What´s the fuck? Surprised
Návrat nahoru Goto down
ulba

Registration date : 07. 04. 08

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyMon Apr 07, 2008 11:29 pm

Ahoj lidi nenašel by se někdo kdo by mi hack pspéčko v ústeckém kraji nejlépe v Ústí nad Labem ??? díky
Návrat nahoru Goto down
Mierda

Registration date : 12. 03. 08

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyThu Jun 05, 2008 7:37 pm

nechcete lidi nekdo taky nahrat video jak vše udělat správně.
přece jenom když to člověk vidí deto snáz
Návrat nahoru Goto down
Kapr12
Starší Letec
Starší Letec
Kapr12

Poeet p?íspivku : 128
Registration date : 17. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyFri Jun 06, 2008 3:41 pm

tu to maš je treba hledat a jsi ve spatny sekci https://peespe.forumczech.com/navody-f2/videa-do-psp-t430.htm
Návrat nahoru Goto down
http://mujboard.cz/fingerboard/
smir3k
Prohlížeč
smir3k

Poeet p?íspivku : 5
Registration date : 21. 06. 08

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP EmptyWed Jun 25, 2008 5:16 pm

potrebuju prekopat sve psp z verze 3.72 na neco aby mi slapaly iso hry bud usti nebo ceska lipa a okoli,prosim ozvete se kdo mi pomuze...dik
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP   Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP Empty

Návrat nahoru Goto down

Pandora's Battery - Unbrick/Downgrade vašeho PSP
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Downgrade 2.71 na 1.50
» battery blaze pack
» Pandera battery,mozna brick help!!!!!
» GTA LCS pro downgrade

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
 :: PSP :: Návody-
Přejdi na: